E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2001 - Volume 11 - Issue 6

Open Access

Peer Reviewed

EDITORIALS
1945 Viewed

Editorials
Sayı Editöründen


Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
Değerli Meslektaşlarım,

2000 yılında, yayın politikamızın bir yansıması daha olarak, dergimizin normal sayılarına ilave olarak belirli konuların işlendiği, özel sayılar çıkartılmasını kararlaştırdık. Yaptığımız toplantılarda sekiz-on kadar konu belirledik. Konularında deneyimli olan hocalarımızdan özel sayı editörlüklerini üstlenmelerini rica ettik. Konu ve yazar seçimlerini, tamamen konu editörlerine bıraktık.

Aslında her sayıda, bir veya iki adet derleme yazıya hep yer veriyoruz. Bunun yanında meslektaşlarımız, belirli konuların enine boyuna incelendiği, supplement sayılarını da çıkarmamızı her zaman istemektedirler. Bu konudaki uyarı ve istekler, bizlerde zaten var olan arzuyla birleşince elinizdeki bu ilk özel sayı gerçekleşti.

Bilim adına çalışanların amacı bir yandan bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapmak, diğer yandan da bilimi ve bilimde ortaya çıkan yenilikleri ülkeye, hatta gerektiğinde tüm dünyaya yaymaktır. İşte yaptığımız bir anlamda budur. Amacımız, belirli bir konudaki bilgileri yurdun her tarafındaki meslektaşlarımıza duyurmaktır. Dergimiz aboneleri bu sayede belirli konudaki bilgilere bir çırpıda ulaşma olanağına kavuşabileceklerdir.

Faydalarına gelince, önce meslektaşlarımıza, hastalarına ve yakınlarında genelde ise ülkemize ve insanlığa olacaktır. Çok bilimsel olmak demek, belirli konularda çok çaba sarf etmek, çok çalışmak, çok üretmek, ürettiklerini başkalarıyla paylaşmak ve bunun için dergilerde, kitaplarda ilgili konulardaki yazıları kaleme almaktır.

Bütün bunları yapmak ancak belirli zaman ve mesainin bu yönde harcanması ile olabiliyor. Bu sayıda değerli hocamız Prof.Dr.Lügen CENGİZ'in editörlüğünde enfeksiyonlar konusu büyüteç altına alındı. Özel sayımızın basılmasına olanak sağlayan, zaman ve mesailerini bu yönde kullanarak bilime katkıda bulunan tüm yazarlar, mesai arkadaşlarım, değerli dostlarıma teşekkür ederim. Bilim adına daha iyilerini başarmak dileğiyle saygılarımla.

Prof.Dr.Haldun GÜNER

Editör