E-ISSN: 2619-9467

Contents    Cover    Publication Date: 03 Jun 2014
Year 2014 - Volume 24 - Issue 2

Open Access

Peer Reviewed

CASE REPORTS
1681 Viewed789 Downloaded

Isolated Torsion of the Fallopian Tube with Ectopic Pregnancy: Case Report
Ektopik Gebelikle Birlikte Olan İzole Tubal Torsiyon

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 2014;24(2):120-2

Article Language: EN
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ABSTRACT
Isolated tubal torsion containing an ectopic pregnancy is a very rare event. Ectopic pregnancy may also cause these symptoms and may impede the diagnosis of tubal torsion when these two coexist. We present a case with isolated fallopian tube torsion containing an ectopic pregnancy. A 25-year-old gravida 2, parity 0 woman presented with left lower abdominal pain and vaginal bleeding. Sonography revealed a 2 cm adnexal mass adjacent to the left ovary. β-hCG level was 157 mIU/ml. Laparoscopy depicted torsion of the left fallopian tube together with an ectopic pregnancy. Left salpingectomy was performed. The clinician should also think about tubal torsion when the pain is intermittent and if he suspicious about the ectopic pregnancy.
ÖZET
Ektopik gebelik ve izole fallopian tüp torsiyonu çok nadiren birarada görülen bir patolojidir. Ektopik gebelik, tuba torsiyonu ile benzer klinik bulgular verebilir ve bu nedenle iki patoloji birarada olduğu zaman tanıyı gizleyebilir. Bu olgu sunumunda, 25 yaşında, gravida 2, parite 0 olan ve kliniğe sol alt kadran ağrısı ve vajinal kanama ile başvuran bir hasta tartışılacaktır. Hastanın ultrasonografisinde sol adneksiyal bölgede 2 cm kitle izlenmekte olup, β-hCG düzeyi 157 mIU/ml'dir. Laparoskopide sol fallopian tüpün torsiyone olduğu ve ampuller ektopik gebelik barındırdığı izlenmiştir. Sol salpenjektomi uygulanmıştır. Klinisyen özellikle ağrının intermittan olduğu ektopik gebelik olgularında tubal torsiyonu da akla getirmelidir.