E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2005 - Volume 15 - Issue 1

Open Access

Peer Reviewed

EDITORIALS
1982 Viewed

Editorials
Sayı Editöründen


Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
Değerli meslektaşlarım,

2005 yılının ilk sayısı ile yine zamanında ve dopdolu olarak, sizlere ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa Birliği yolunda kararlı adımların atıldığı şu günlerde, toplumumuza ve meslek kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir.

Bu anlamda, tüm kadın doğum uzmanlarının, ana mesleki derneği olan 'Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'ne de düşen ciddi görevler vardır. Bu görevlerden en birincisi ''kurumsallaşmaktır''. Mevcut, yirmi iki şubesiyle faaliyette bulunan derneğimiz, pek yakında yeni genel merkez binasında sizlere daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içindedir.

Öncelikle ilk yapılması gereken, dernek üye bilgilerinin güncelleştirilmesi işlemidir. Şimdiye kadar derneğimize üye olmayan meslektaşların da dernek çatısı altında toplanarak, dernek faaliyetlerine aktif olarak katılmalarının sağlanması gerekmektedir.

Avrupa Board'u kriterlerine benzerlik göstermek için ciddi atılımlar yapılmakta. Özellikle, bu konuda dernek tüzüklerinde yapılması gereken değişiklikler planlanmaktadır. Ana hedef, bundan sonra her meslekten olan vatandaşlarımızın, bilgi, tutum ve davranışlar bakımından Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde görev yapan meslektaşı ile olan farklılıklarının giderilmesidir.

Pek çok uzmanlık derneğinde, asistanlık eğitimlerinin standardizasyonu çalışmaları tamamlanarak, asistan ve uzmanların ''Avrupa Board'' sınavlarına katılmaları gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Maalesef kadın hastalıkları ve doğum alanında bizler, diğer derneklere bakınca biraz gerilerde kaldık. Bundan sonra yapılacak iş, arada istenilmeden oluşmuş olan bu mesafenin kapatılmasına yönelik çalışmaların bir an önce başlatılmasına çalışmak olacaktır.

Günümüz, bilgisayar ve internet dünyasında, bilgiye ulaşmak son derece kolaylaşmıştır. Bundan sonra önemli olan, elde edilen bilginin, kişi tutum ve davranışlarına yansımasıdır. Tutum ve davranış değişiklikleri için belli bir zaman gerekeceği aşikardır. Önemli ve sevindirici olan, meslektaşlarımızın bu yönde arzulu olmalarıdır.

Değerli meslektaşlarım, bu yılın başında hizmetinize sunduğumuz, ''Jinekolojik ve Obstetrikal Cerrahi'' kitabının sizler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanması, ben ve tüm yazar olan meslektaşlarımızı son derece memnun etmiştir.

''Abdi İbrahim İlaçları Firması'' yetkilileri gerekli incelemeyi yaptıktan sonra, kitabı bir kısım meslektaşımıza promosyon olarak dağıtmaya başlamışlardır. Kalem, saat, bloknot gibi promosyon malzemesi yerine böyle bilimsel bir eseri dağıttıkları için tüm Abdi İbrahim İlaçları yetkililerine, bilim ve bilimsellik adına, binlerce kez teşekkür ederiz.

Büyük firma olmak, imalatta, ithalatta ve satışta ilk sıralarda olmanın da yanında, bilimsel etkinlikleri desteklemekten de geçer. Bir referans kitabı zihniyetiyle yayınladığımız, cerrahi kitabımızdan her istediğinizde yararlanabilmeniz için, birer tane edinmenizin yanında, muayenehane, hastane ve fakülte kütüphanelerinde de bulunması sayesinde daha da çok meslektaşımıza ulaşmasını hedefliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.

Günler çok çabuk geçiyor. Önümüzdeki 20-23 Nisan'da, Ankara Bilkent Konferans merkezinde yapılacak olan, ''4. Uluslararası Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması Kongresi'' var. Şimdiden büyük bir talep patlaması gözlemlediğimiz kongrede sizleri görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Saygılarımla.

Prof.Dr. Haldun GÜNER

Editör