E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2003 - Volume 13 - Issue 5

Open Access

Peer Reviewed

ARTICLES
3544 Viewed818 Downloaded

Chlamydia Trachomatis, Mycoplasma Hominis And Ureaplasma Urealyticum In Cervicitis
Servisit Olgularında Chlamydia Trachomatis, Mycoplasma Hominis ve Ureaplasma Urealyticum

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 2003;13(5):361-3

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
Amaç: Klinik olarak servisit tanısı konulan olgularda Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis ve Ureaplasma urealyticum un araştırılması amaçlandı. Materyal ve Metod: Yüzüncü yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine başvuran ve pelvik muayenesinde servisit tespit edilen cinsel yönden aktif, tek eşli 64 hasta çalışmaya alındı. C. trachomatis endoservikal örneklerde direkt floresan antikor (DFA) testi ile araştırılırken, M. hominis ve U. urealyticum ise endoservikal örneklerin Mycofast® Evalution 2 test kitlerine ekimleri yapılarak araştırıldı.Bulgular: Olguların 24ünde (%37.50) servikal erozyon tespit edildi. C. Trachomatis, M. hominis ve U. urealyticum un oranı sırasıyla %17.19, %7.81 ve % 15.62 olarak saptandı. Erozyonu olan kadınlarda C. trachomatis sıklığı ise %41.67 olarak tespit edildi. Sonuç: Servisitin önemli bir etkeni olan C.trachomatisin bölgemizde yüksek bir prevalansa sahip olmadığı saptandı. Bununla beraber, özellikle erozyona eşlik eden servisit olgularında bu organizmanın yüksek prevalansa sahip olduğu göz önüne alınarak tedavinin bu etkene yönlendirilmesi tedavinin başarısı için önemlidir
ABSTRACT
Objective: The study is aimed to investigate C. trachomatis, M. hominis and U. urealyticum in women with cervicitis. Material and Method: Sexually active, monogamous 64 patients who were diagnosed cervicitis were enrolled into study at Yuzuncu Yıl University Faculty of Medicine. C. trachomatis was investigated by direct fluorescent antibody staining in endoservical specimens. M. hominis and U. urealyticum were investigated by inoculation of endocervical specimens into Mycofast® Evalution 2 medium. Results: Cervical erosion was determined in 24 (37.50 %) patients. C. trachomatis, M. hominis and U. urealyticum were determined in the ratio of 17.19 %, 7.81 % and 15.62 % respectivly. C. trachomatis was determined 41.67 % in patients with cervical erosion.Conclusion: We determined that C. trachomatis, is an important agent of cervicitis dosent have a high prevelance in our region. On the other hand, it is important to orientate treatment against C. trachomatis in cervicitis cases with erosion for tratment success due to high prevalance of this agent in that cases.