E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 1999 - Volume 9 - Issue 4

Open Access

Peer Reviewed

ARTICLES
2857 Viewed775 Downloaded

Hepatitis C in Pregnancy
Gebeli̇kte Hepati̇t C

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 1999;9(4):221-3

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
Amaç: Hepatit C virüsü ve gebelik üzerindeki etkilerini içeren en son literatür bilgilerini gözden geçirmek. Sonuç: Uzun yıllar hepatit B virüsü kronik hepatosellüler karaciğer hastalığına en sık yol açan etken olarak bilinmekteydi.1980li yılların başında moleküler klonlama tekniği kullanılarak HCV genomunun ortaya çıkarılması ve kronik hepatosellüler karaciğer hastalığı olanlarda en sık olarak HCV saptanması nedeniyle son yıllarda HCVye artan bir önem olmuştur.
ABSTRACT
Objective: To research the recent literature about HCV and its effects on pregnancy. Result: Hepatit B virus has been long known the leading causative agent of the chronic hepatocellular disease. With demonstrating of HCV using molecular cloning techniques more attention has been taken to hepatit C virus since HCV is the most encountered agent of the patients with chronic hepatocellular disease recently.