E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2006 - Volume 16 - Issue 3

Open Access

Peer Reviewed

EDITORIALS
2213 Viewed

Editorials
Sayı Editöründen


Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
Değerli meslektaşlarım,

Türk Jinekoloji ve Obstetrik derneğinin her iki yılda bir yapıla gelen geleneksel kongresi olan '5. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi'ni 16-Mayıs tarihlerinde Antalya Kervansaray otelinde toplam iki bin civarında bir katılımla gerçekleştirdik.

Organizasyon firması, ilaç ve cihaz firmaları, yayınevleri, katılımcı yakınlarıyla birlikte toplam olarak dört bin civarında bir kitleye hizmet verildi. Konaklama için önceden ayrılmış olan otellere sığılamadığından civardaki tesislerle birlikte katılımcılar ancak yedi ayrı otelde ağırlandılar.

Kongre öncesinde, temel ultrasonografi, ovulasyon indüksiyonu, ürojinekoloji ve osteoporoz konularında ayrı ayrı kurslar verildi.

Temel jinekoloji ve obstetrik başta olmak üzere, onkoloji, infertilite ve reprodüktif endokrinoloji, yardımcı üreme teknikleri, üreme sağlığı, perinatoloji ve riskli gebelikler, ürojinekoloji, endoskopik cerrahi, hekim-hasta ve hekim-endüstri ilişkileri olmak üzere hemen her türlü konunun işlenmesine çalışıldı.

Kongrede ülkemizden üç yüz konuşmacı ve oturum başkanı, yurt dışından yirmi üç bilim adamı görev aldı. Avrupa, ABD, Kanada, hatta dünyanın öbür ucu Avustralya'dan bile konuşmacılar vardı. Kendilerine ülkemiz bilimine ve insanlığa olan katkıları nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Özellikle ürojinekoloji konusunda dünyanın sayılı bilim adamlarından biri olan Dr. Papa Petros'un toplantılarına meslektaşlarımız o kadar çok katıldılar ki, salonlara sığmadılar. Kendisine bizlerden biri olan genç arkadaşımız Dr. Akın Sivaslıoğlu yardımcı oldu. Gece yarılarına kadar birlikte çalıştılar.

Dr. Podratz, Barakat, Gistch, Lopez ve Beller gibi onkoloji alanının en önemli bilim adamlarını dinlemek imkanına sahip olduk.

Kongre esnasında derneğimizin ilk kez yaptığı ''Yeterlilik Kurulu (Board)'' seçimlerini de büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdik.

Seçilen arkadaşlarımızı önemli görevler bekliyor. Yönetim kurulundan zaten bir süredir EBCOG'da bu çalışmaları yürüten ikinci başkan Doç.Dr. Ali Baloğlu da bu kurulda görev aldığından işlerin daha düzenli ve yol kat ederek gideceğinden hiç kuşkumuz yok.

Gündüzleri kongrede çok çalıştık. Gala yemeğinde Funda Arar ile neşelendik. Bir akşam Prof. Dr. Arman Kırım bizlere, işleri daha iyiye götürebilmenin yollarıyla ilgili ilginç bir konferans vermeye çalıştı. Ancak bazı meslektaşlarımızın her konuda olduğu gibi işletme konularında da konuşmacıdan daha çok bilgileri olduğundan!! konuşmayı bir yerde tartışma ortamına döndürmeye çalıştılar. ODTÜ işletme profesörü olan hocamız, sonunda dayanamayıp ''arkadaşlar ben bu işin hocasıyım kendimle ilgili işletme konusundaki güncel bilgileri aktarıyorum, ister yararlanırsınız ister yararlanmazsınız, orası sizin bileceğiniz iştir'' deyiverdi.

Kongrede başvurular arasından seçilen iki meslektaşımıza derneğimiz tarafından altı aylık yurt dışı bursu verildi. Sunulan posterlerden seçilen ilk beşine toplam 5.000 YTL, ikinci beşine ise 6. kongre için ücretsiz kayıt ödülleri verildi.

Arkadaşlar, ulusal bir kongremizi daha böyle yaşadık. Katılanlar, salonlara giren meslektaşlarım, umarım çok yaralanmışlardır. İki yıl sonra daha çok katılımla daha görkemli bir kongre yapacağımıza olan inancımla saygılarımla.

Prof.Dr. Haldun GÜNER

Editör